Moderkakan innehåller många gynsamma och läkande ämnen. Några av dessa inkluderar:

GAMMAGLOBULIN – Ökar immunförsvaret, skyddar mot infektioner efter förlossning.

GONADOTROPIN – Viktiga för produktionen av könskörtlarnas steroidhormoner (androgener, östrogen, progesteron). Bidrar till utveckling av bröstkörtlar som förberedelse för amning; stabiliserar humöret; reglerar eftervärkar, minskar risk för depression samt  normaliserar och stimulerar libido.

PLACENTALAKTOGEN (HPL) – Stöttar mjölkkörtlarna för lättare amning. Reglerar moderns glukos, protein och fett nivåer.

IMMUNOGLOBULIN G – Den vanligaste förekommande antikroppen & den enda subtyp som kan passera placentabarriären & kan därmed gå över till fostret som får ett skydd i väntan på att det egna immunförsvaret ska aktiveras.

JÄRN – Väsentligt för absorption av syre i cellerna som behövs för reparation. Ökar energin; minskar trötthet & risk för depression eftersom att järnet förs syre till hjärnan.

SKÖLDKÖRTELSTIMULERANDE HORMON (TSH) – Ökar energi & hjälper till att återhämta stressande händelser. Reglerar sköldkörteln.

HEMOGLOBIN – Ökar järnvärdena och motverkar blodbrist/anemi.

KORTISON – Motverkar stress & ökar energinivån. Främjar läkning, minskar inflammation & svullnad.

KORTIKOTROPINFRISÄTTANDE HORMON (CRM) – Reglerar CRH vilket motverkar depression.

OXYTOCIN – Lugn och ro hormonet. Mot smärta, underlättar för anknytningen. Minskar blödningar efter födseln & bekämpar stresshormoner som kortisol.

PLACENTA STAMCELLER – Ger de nya cellerna för regenerering av vävnad och tillväxtfaktorer förbättrar deras förmåga att multiplicera mycket snabbare.

PLACENTAL OPIOID – FÖRHÖJANDE FAKTOR (POEF) – Underlättar kroppens naturliga smärtlindringssystem.

PROLAKTIN – Ökar bröstmjölksproduktionen. Främjar moderinstinktet & spelar en viktig roll för att reglera immunsystemet

PROTEINET INTERFERON – Stimulerar immunförsvaret, vilket skyddar mot infektioner.

PROLAKTIN – Stimulerar mjölkproduktionen.

PROSTAGLANDIN – Antiinflammatoriskt. Balanserar eftervärkar i livmodern och hjälper livmodern att återgå till samma storlek som före graviditeten.

TILLVÄXTFAKTORER – I form av cytokiner och hormoner som stimulerar celltillväxt. De har antiinflammatoriska egenskaper, hjälper blodcirkulationen, läkningen av sår vävnad och har en smärtstillande effekt.

UROKINAS HÄMMANDE FAKTOR & FAKTOR XIII – Stoppar blödning och främjar sårläkning.

VITAMIN A – Bra att mamman får i sig det rekommenderade dagliga behovet för att via bröstmjölken främja barnets utveckling av immunförsvaret.

VITAMIN B6 & B KOMPLEX – Främjar produktionen av röda blodkroppar, hjälper till i hjärnans normala funktion. Hjälper till att skapa antikroppar, hålla immunsystemet starkt.

VITAMIN C – Viktigt för att hjälpa kroppens läkningsprocess efter vaginal eller kejsarfödsel. Stöttar immunsystemet.

VITAMIN D – Vitamin D brist är länkat till postpartum depression.

VITAMIN E – Förebygger torr hy & rynkor. Bekämpar toxiner för att föryngra inte bara din hud utan också din hälsa. Vitamin E är särskilt fördelaktigt för gravida samt nya mammor.

VITAMIN K – Läs mer om detta på min hemsida genom denna länk: “Syntetiskt K-Vitamin till nyfödd”.

 

Shopping Cart
Scroll to Top