Potent Placenta

MODERKAKAN INNEHÅLLER MÅNGA GYNSAMMA & LÄKANDE ÄMNEN​. NÅGRA AV DESSA INKLUDERAR:

GAMMAGLOBULIN: Ökar immunförsvaret, skyddar mot infektioner efter förlossningen.

GONADOTROPIN: Viktiga för produktionen av könskörtlarnas steroidhormoner (androgener, östrogen, progesteron). Bidrar till utveckling av bröstkörtlar som förberedelse för amning; stabiliserar humöret; reglerar eftervärkar, minskar risk för depression samt  normaliserar och stimulerar libido.

PLACENTALAKTOGEN (HPL):Stöttar mjölkkörtlarna för lättare amning. Reglerar moderns glukos, protein och fett nivåer.

IMMUNOGLOBULIN G: Den vanligaste förekommande antikroppen & den enda subtyp som kan passera placentabarriären & kan därmed gå över till fostret som får ett skydd i väntan på att det egna immunförsvaret ska aktiveras.

JÄRN – Väsentligt för absorption av syre i cellerna som behövs för reparation. Ökar energin; minskar trötthet & risk för depression eftersom att järnet förs syre till hjärnan.

SKÖLDKÖRTELSTIMULERANDE HORMON (TSH): Ökar energi & hjälper till att återhämta stressande händelser. Reglerar sköldkörteln.

HEMOGLOBIN: Ökar järnvärdena och motverkar blodbrist/anemi.

KORTISON: Motverkar stress & ökar energinivån. Främjar läkning, minskar inflammation & svullnad.

KORTIKOTROPINFRISÄTTANDE HORMON (CRM): Reglerar CRH vilket motverkar depression.

OXYTOCIN: Lugn och ro hormonet. Mot smärta, underlättar för anknytningen. Minskar blödningar efter födseln & bekämpar stresshormoner som kortisol.

PLACENTA STAMCELLER – Ger de nya cellerna för regenerering av vävnad och tillväxtfaktorer förbättrar deras förmåga att multiplicera mycket snabbare.

PLACENTAL OPIOID – FÖRHÖJANDE FAKTOR (POEF): Underlättar kroppens naturliga smärtlindringssystem.

PROLAKTIN: Ökar bröstmjölksproduktionen. Främjar moderinstinktet & spelar en viktig roll för att reglera immunsystemet

PROTEINET INTERFERON: Stimulerar immunförsvaret, vilket skyddar mot infektioner.

PROLAKTIN: Stimulerar mjölkproduktionen.

PROSTAGLANDIN: Antiinflammatoriskt. Balanserar eftervärkar i livmodern och hjälper livmodern att återgå till samma storlek som före graviditeten.

TILLVÄXTFAKTORER – I form av cytokiner och hormoner som stimulerar celltillväxt. De har antiinflammatoriska egenskaper, hjälper blodcirkulationen, läkningen av sår vävnad och har en smärtstillande effekt.

UROKINAS HÄMMANDE FAKTOR & FAKTOR XIII: Stoppar blödning och främjar sårläkning.

VITAMIN A: Bra att mamman får i sig det rekommenderade dagliga behovet för att via bröstmjölken främja barnets utveckling av immunförsvaret.

VITAMIN B6 & B KOMPLEX: Främjar produktionen av röda blodkroppar, hjälper till i hjärnans normala funktion. Hjälper till att skapa antikroppar, hålla immunsystemet starkt.

VITAMIN C: Viktigt för att hjälpa kroppens läkningsprocess efter vaginal eller kejsarfödsel. Stöttar immunsystemet.

VITAMIN D: Vitamin D brist är länkat till postpartum depression.

VITAMIN E: Förebygger torr hy & rynkor. Bekämpar toxiner för att föryngra inte bara din hud utan också din hälsa. Vitamin E är särskilt fördelaktigt för gravida samt nya mammor.

VITAMIN K: Läs mer om detta på min hemsida: “Syntetiskt K-Vitamin till nyfödd”.

Scroll to Top