Allt om Moderkaksinkapsling

Moderkaka stockholm moderkaksinkapsling postpartum gravid

Tillredning & Tjänster

Hur går det till rent praktiskt? Vad säger du till barnmorskan? Vad ingår i tjänsten? Vad kostar det? Vad kan man göra med moderkakan förrutom moderkakskapslar?

Moderkaka stockholm moderkaksinkapsling postpartum gravid

Boka

För att tjänsten ska gå smidigt och så att du får all infomation du behöver fyller du i ett formulär i samband med din bokning, formuläret finns här 

moderkaka placenta moderkaksinkapsling ceremoni

Näringsinnehåll

Det är inte konstigt att nästan alla däggdjur äter sin moderkaka efter födseln. Den innehåller rikligt med järn, stamceller, oxytocin, K-vitamin, D-vitamin och…

Moderkaka placenta moderkaksinkapsling postpartum gravid

Vanliga frågor

Är moderkakan ett slags filter? Ja! Den är dock ingen slasktratt där slaggprodukter samlas. Är det vanligt att äta sin moderkaka? Vad är fördelarna? Kan jag kapsla in den om jag gjort kejsarsnitt? 

äta moderkaka kapslar

Forskningsstudier

Eftersom att läkemedelsindustrin inte tjänar på att lägga pengar på påkostade studier om moderkakans fantastiska egenskaper så finns inte supermånga studier på ämnet. Men det finns en del forskningsstudier. Det finns även tusentals kvinnor som bekräftar att de gynnats av moderkakans potens.

Ceremoni för moderkakan

Moderkakan skapades för att ge liv åt ditt barn och de båda har exakt samma gener. I en del kulturer anser man moderkakan vara barnets tvillingsjäl och i många kulturer i världen så hedrar man alltid moderkakan genom olika ceremonier och ritualer. 

Kurser

Det finns mycket att lära om moderkakan. Om du är intresserad av de kurser som snart kommer lanseras så kan du skriva upp dig på väntlistan, för att bli den första som får tillgång till kurserna

moderkaka placenta moderkaksinkapsling ceremoni

Näringskapslar​

Att kapsla in sin moderkaka kan ha många fördelar. Detta organ som har till uppgift att skapa liv innehåller hormoner, vitaminer och mineraler.

Möjliga effekter

- Stötta snabbare läkning

- Balansering av hormoner
- Öka mjölkproduktion
- Starkare anknytning

Kapslarna kan göra det lättare att knyta an till sin bebis eftersom att de naturligt innehåller  "kärlekshormonet", oxytocin.

- Höja järnvärdet​

- Starkare energinivå​
- Motverka förlossningsdepression​
- Reglera hormonbalansen vid klimakteriet​

Full serviceSå här går det till

Vi erbjuder upphämtning tillredning leverans

Så att du kan fokusera på din bebis

Moderkaka stockholm moderkaksinkapsling postpartum gravid

Snabbt och smidigt för dig

Du kommer att vara nyförlöst vilket är en helig tid för återhämtning och anknytning. Vi hämtar din moderkaka så att du inte behöver tänka på det.

Väl på plats

Moderkakan tillreds på en speciellt rengjord yta. Mycket kort beskrivet rengörs moderkakan, töms på blod, ångkokas, torkas i en särskild torkugn för att dagen efter bli till ett finmalt pulver som hälls i en kapselbricka. 

Dina kapslar levereras tillbaka till dig så att du inte behöver tänka på något annat än dig själv och din nya bebis.

Moderkaka stockholm moderkaksinkapsling postpartum gravid
Moderkaka stockholm moderkaksinkapsling postpartum gravid

Varsam tillredning

Moderkakan tillreds enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TCM). Detta är i världen, det vanligaste och säkraste sättet att förbereda moderkaka för konsumering. Den ångkokas lätt med ekologisk ingefära, citron och svartpeppar. Kryddorna är enligt TCM värmande, ökar energi /Qi & blodflöde, antiinflammatoriska & reducerar muskelsmärta. (Kan tillredas utan kryddor).

  • Lång hållbarhet
  • Torktid 20-30 timmar
  • Ger ca 90-190 kapslar
  • Kapslarna är veganska

Allt detta ingår:​

– Min största respekt för din heliga moderkaka
– Min tillgänglighet via mail/samtal
– Upphämtning
– Milersättning, bensin
– Ytterst noggrann hygien
– Snabbt & fokuserat arbete
– Leverans på 2-7 dagar
– Boka tidigt Rabatt

Moderkaka stockholm moderkaksinkapsling postpartum gravid
Moderkaka placenta moderkaksinkapsling postpartum gravid

Moderkakstjänster Prislista

Priserna är inklusive moms, resersättning inom Stockholm och i samband med moderkaksksinkapsling:

Moderkakskapslar: 2900 kr

- Minneshjärta av navelsträngen: 100 kr
- 1 x Tinktur: 200 kr
- 2 x Tinktur: 290 kr
- Smoothie: 120 kr

- Foto Digitalt: 200 kr

- Tryck på Canvas: 450 kr
- Foto Print, olika storlekar: Fråga om pris
- Läkesalva: 350 kr

Följande kan beställas separat, utan inkapsling

- Ceremoni för din moderkaka hemma hos dig: 3300 kr

Minnessmycke: Fråga om pris​

Sagt av klienter

Jacqui har kapslat in över 100 unika moderkakor som fötts på sjukhus eller hemma. Av starka, fantastiska mammor främst i Stockholmsområdet. Ibland har moderkakorna hämtats i andra områden såsom Gävle, Norrtälje, Västerås, Karlstad, Linköping och Karlskrona. 

Emelie Pisano

5/5

Detta är andra gången vi tar hjälp utav härliga Jacqui med vår moderkaksinkapsling. Båda gångerna har vi fått fantastiskt service och hjälp både med upphämtning och leverans utav färdiga kapslar.

5/5

Så tacksam och nöjd med Jacquis tjänster, Hon gör det där lilla extra och bryr sig verkligen. Kunde inte förväntat mig mera, Rekommenderar starkt!

Tina Pousette

Julian Geschwinder

5/5

From the beginning to the end Jacqui was of such great service to us! We had her with us on our path as our doula as well as for the encapsulation of the placenta after brith and no matter what question or concern we had before, during and after birth - Jacqui was there for us via phone or in person.

Vanligt förekommande frågor

Vad är moderkakans egentliga uppgift?

Moderkakan tar under graviditeten upp näring & syre via moderns blod och överför det till fostret. En av moderkakans många viktiga funktioner är även att producera hormoner.

Vilka är fördelarna med att äta moderkaka?

De vanligaste upplevda effekterna är ökad mjölksproduktion, jämnare energi, mindre efterblödningar samt snabbare återhämtning & motverkan av "tredje dags-gråten. Den kan balansera upp hormonbalansen, höja järnvärdet & ersätta förlorade vitaminer, mineraler och proteiner. Kapslarna innehåller hormonet oxytocin som kan göra att mamma knyter an till sin bebis lättare.

Kan jag kapsla min moderkaka om jag fött med kejsarsnitt, blivit igångsatt eller tagit epidural?

 Javisst! Även om du haft havandeskapsförgiftning är det ok att äta moderkakan. Det påverkar den inte negativt. Skriv i ditt förlossningsbrev att du vill spara moderkakan. Kanske personalen behöver påminnas vid kejsarsnitt, så att detta inte förbises.

Vem äter sin moderkaka?

Alla kan uppleva de positiva effekterna med att äta sin moderkaka. Kvinnor som haft besvär av PMS eller depression eller de som önskar läka snabbare, höja sitt järnvärde eller öka energi rekommenderas att ge moderkaksinkapsling en chans.

Är moderkakan ett filter?

Det är en vanlig missuppfattning att tro att moderkakan är en slags uppsamlingsplats för toxiner och skadliga ämnen. Så är det inte.. Den är snarare som en "vägg". Moderns blod transporteras in i moderkakan och genom blodkärlens väggar håller moderkakan kvar toxiner och barnets blod tar upp endast den näring och syre som behövs. De skadliga ämnena åker sedan från moderkakan tillbaka till mammas blodomlopp.

Förlorar den näringsvärde när den tillreds?

De aktiva ämnena håller sig bra eftersom att tillredningsprocessen är skonsam. Vill du behålla högsta möjliga näringsvärde kan du välja kapsla in moderkakan RAW, det innebär att den aldrig hettas till mer än 40 grader, fråga i förväg om detta alternativ.

Moderkakan är ett unikt organ som innehåller näringsämnen som stöttar kroppen och hormonbalansen efter förlossningen.

Jacqui
Doula & inkapslingsspecialist

Om mig

Jag heter Jacqui och har arbetat som Doula och moderkaksspecialist sedan 2016.

Att göra näringskapslar av moderkakorär något av det bästa jag vet. Det känns så vackert att få äran att vara en del av mina klienters läkningsperiod.

Jacqui Doula förlossning moderkaksinkapsling postpartum massage

Jag utför moderkaksinkapslingen i Järna, söder om Stockholm. Jag hämtar din moderkaka om du bor i Stockholms län, Söderlmanland och Uppsala. 

Bor du utanför dessa områden brukar jag kunna komma mot extra reseersättning. Någon av mina kollegor runt om i landet kan hjälpa dig om de finns närmare än vad jag gör. Fråga, så brukar jag kunna hitta en bra lösning.

0/5 (0 Reviews)
Shopping Cart
Scroll to Top