“Att föda barn är alldeles för Vackert, Smärtsamt & Kraftfullt för att bara låta det bli som det blir”

Jacqui
Doula och grundare av Doulaförmedlingen
doula stockholm, södermanland

Holistiska kurserLedda av Doulor och Barnmorskor

Här finns kurser i Förlossningsförberedelse Amning Föda Utan Rädsla Postpartum - Förberedelse Aktiv Baby "Naturlig igångsättning" "Naturligt Vändningsförsök"

Kurser

Förberedelse och Verktyg

Profylaxkurs - Den kompletta förberedelsen

En kurs där du som gravid och partner får ett personligt möte där vi diskuterar ämnen efter era unika behov. Exempelvis: Hur ser er drömförlossning ut och hur kan ni skapa de bästa förutsättningarna för att nå dit? Vad är era rädslor och hur kan ni ta er förbi dem på bästa sätt? Ni får kunskap om oxytocinets ytterst viktiga roll samt förlossningens uppbyggnad från latens-fasens start till efterbördsskedet. Samtidigt lär ni er om vad som är bäst att göra i de olika faserna, vilka massagetekniker & akupressurpunkter som kan användas och hur man minskar risken för att spricka. Vi går igenom ställningar att föda i, sjukhusets rutiner, naturliga och medicinska smärtlindringsmetoder samt det kroppsegna smärtlindring systemet. Föda utan rädslas verktyg och grundövningarna i aktiv baby/spinning babies ingår. Profylaxkursen hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna så att ni båda får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Klassen blandar teori, praktik och olika övningar. Mycket fokus ligger på att stärka stödpersonen i sin förmåga att ge kvinnan bästa stöd. Helt enkelt en grundläggande kurs som ger er kunskap om hur ni kan få en trygg förlossning tillsammans.  Tid: 3 Timmar Ingår: Häfte med info samt Bonusmaterial för att träna vidare hemma Hemma hos dig: 2900 kr (+ Reseersättning som utgår från Järna) I Järna: 2700 kr Online: 1900 kr

Aktiv Baby klass​ - För Graviditetsbesvär​

Är du gravid med Foglossning, Ryggsmärtor, Bäckensmärtor eller Smärtor under revbenen? Då passar denna klass dig extra bra. Även om du inte har några problem kan du gå denna kurs om du önskar hjälpa kroppen må så bra som möjligt i graviditeten. Om du vill hindra/minska smärtsamma sammandragningar, problem med inkontinens, förstoppning eller smärtor i underlivet gynnas du av kunskapen som denna klass kommer att ge dig. Med hjälp av anatomisk kunskap och enkla övningar som ger kroppen balans, minskas många graviditetsrelaterade problem eftersom att ligament stretchas, utrymme skapas och bebisen kan därmed lägga sig i en mer optimal position. Med Aktiv Baby kan många av dessa problem försvinna helt, medan andra problem kan lindras betydligt.

Tid: 2 Timmar
Ingår: Häfte med info och bilder på övningarna. Ett träningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten där du får personligt Aktiv Baby stöd.
Hemma hos dig: 1900 kr (+ Reseersättning som utgår från Järna)
I Järna: 1700 kr
Online (kortare klass): 1500 kr

Komplett kurs i “Naturlig” Igångsättning

Om du blir uppmanad av sjukhuset att sättas igång pga överburenhet, minskad fostertillväxt, vattenavgång utan värkar, tvillinggraviditet, havandeskapsförgiftning eller om du av andra anledningar har behov av att få igång födseln så är den här klassen för Dig. Så mycket som 17% av alla kejsarsnitt som utförs är på grund av misslyckade igångsättningar, det är den näst största orsaken till snitt. Det finns naturliga metoder och knep att ta till för att minska sina odds för att behöva utsätta sin kropp för riskfyllda medicinska metoder. 

I denna klass får du all information du behöver angående att sätta igång en förlossning själv. Vilka metoder och knep man kan ta till, varav en del är mjuka & andra är tuffare. Det är viktigt att inte ta till metoder utan att kroppen är redo. Vi går igenom säkerhet och kontraindikationer, när det är viktigt att kontakta sjukvården m.m. Vi går igenom vilka medicinska metoder som används på sjukhuset och ni får utrymme för att ställa frågor.
Ingår: Häfte med information.

Tid: 2 Timmar
I Järna eller Zoom: 1900:-
Hemma hos dig: 1700:- (+ Reseersättning som utgår från Järna)

Online: 1500 kr

Aktiv Baby klass - "Naturligt vändningsförsök"

Har du gått in i tredje trimestern och din bebis fortfarande inte har vänt sig med huvud nedåt? Ingen fara, vi kan hjälpa dig! Det går att föda ett barn som ligger i säte, men om bebis kan hitta sin väg att lägga sig nedåt så är det att föredra. Bebisar som ligger i tvärläge kan inte födas vaginalt. Med hjälp av övningar från Aktiv Baby som görs enligt ett schema i en speciell ordning kan de flesta bebisar vända sig själva med huvudet neråt. Om kroppen inte är i balans eller om det är extra trångt om plats så lägger sig bebisen i säte eller i andra positioner som inte är optimala. Då är det inte ovanligt att gravida kan få problem med smärtor i exempelvis revbenen eller halsbränna. Risken för medicinska vändningsförsök och kejsarsnitt ökar. I denna klass får du kunskap i hur ni med mjuka och enkla sätt, helt ofarligt kan guida bebis till rätt position.

Tid: 2 Timmar
Ingår: Häfte med info och bilder på övningarna. Ett träningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten där du får personligt Aktiv Baby stöd.
Hemma hos dig: 1900 kr (+ Reseersättning som utgår från Järna)
I Järna: 1700 kr
Online (kortare klass): 1500 kr

Amning - Förberedande kurs

Vi vet att amning kan vara en av de mest givande men också utmanande upplevelserna för nyblivna mammor. Därför har vi skapat en kurs för att stödja dig på din resa mot en framgångsrik och njutbar amningsupplevelse. Vår amningsexpert har lång erfarenhet och djupgående kunskap om amningens olika aspekter. Från amningstekniker till hantering av utmaningar – vi täcker allt! Lär dig beprövade knep och tekniker som underlättar amningen, inklusive hur du etablerar en bra amningsposition, hanterar tillväxtspurter och skapar en avkopplande amningsmiljö.

En stark start med amningen kan ge en långvarig och positiv inverkan på ditt barns hälsa och välbefinnande. Genom vår amningskurs tar du ett värdefullt steg mot att skapa ett nära band med din bebis och skapa minnen som varar livet ut.

Tid: 2 Timmar
Ingår: PDF Häfte med info samt Bonusmaterial 

Online i : 1200 kr för Mamma +1

Postpartum - Förberedande kurs

Det här är en kurs för dig som är gravid (eller för dig som ska stötta en nybliven mamma).
Vi går igenom hur du redan nu kan skapa en bra plan för att få en så bra postpartumperiod som möjligt. Underlätta starten med den lilla bebisen, lär dig om rekommendationer och återhämtning. Kursen är utformad för att ge dig de fysiska, mentala och emotionella verktyg du behöver. Du får insiktsfulla tips om kost och näring som främjar återhämtning och amning. Strategier för att hantera sömnbrist och stress, och skapa en balanserad rutin som fungerar för dig och din baby. Ge dig själv den gåva du förtjänar genom att investera i din egen återhämtning och välmående. Ditt välbefinnande är den viktigaste gåvan du kan ge dig själv och din familj,  vi är här för att guida dig mot en starkare, lugnare och lyckligare postpartum-period.

Tid: 2 Timmar 
Ingår: PDF Häfte med info samt Bonusmaterial 

Online i : 950 kr för Mamma +1

Shopping Cart
Scroll to Top