💜 Jacquis Holistiska Kurser


* Om du bor eller planerar att föda utanför “mitt område” kan milersättning & parkeringsavgifter tillkomma.

Min önskan är att alla ska få förstklassiga kurser för sin graviditet-, förlossning & postpartum.
“Att föda barn är alldeles för Vackert, Smärtsamt & Kraftfullt för att bara låta det bli som det blir”.
Förberedelse och utbildning är en stor faktor för att du ska få en förlossning som känns stärkande, trygg och hållen. Om du inte vet vad som kan komma att ske kan du inte få det som du vill.

🌿Privat Profylaxkurs i Föda Utan Rädsla

Jag är utbildad profylaxinstruktör av Susanna Heli, författaren & grundaren till Föda Utan Rädsla. Det är en grundläggande klass som ger er kunskap i hur ni med hjälp av de kraftfulla verktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan få en trygg förlossning tillsammans. Profylax kursen hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Klassen blandar teori, praktik och olika övningar. Mycket fokus ligger på att stärka stödpersonen i sin förmåga att ge dig bra stöd.
Ingår: Häfte med information samt Bonusmaterial för att träna vidare hemma. Jag bjuder på Kaffe/Te och frukt vid träff på Doulakontoret.
Köp till boken Föda Utan Rädsla för endast 150:-

Tid: 3 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms 
På Doulakontoret i Järna: 1290:- Inkl moms


🌿 Förlossningsförberedande möte – Låt oss skapa trygghet tillsammans

En träff där ni som gravid och stödperson får ett personligt möte där vi diskuterar ämnen efter era unika behov. Exempelvis: Hur ser er drömförlossning ut och hur kan ni skapa de bästa förutsättningarna för att nå dit? Vad är era rädslor och hur kan ni ta er förbi dem på bästa sätt? Jag berättar om oxytocinets ytterst viktiga roll samt förlossningens uppbyggnad från latens-fasens start till efterbördsskedet. Ni får samtidigt info om vad som är bäst att göra i de olika faserna samt hur ni vet vart i förloppet ni är.
Era önskemål styr. Beroende på om ni har behov av att prata om smärtlindringsmetoder, sjukhusets rutiner, hur ska man göra för att inte spricka? få tips och en mall för att skriva ditt förlossningsbrev eller någonting helt annat så leder jag informationen dit ni önskar. Vi pratar även om ställningar att föda i. Jag hjälper dig att utforma en plan för att du ska känna dig så trygg som möjligt.
Ingår: Häfte med information. Jag bjuder på Kaffe/Te och frukt vid träff på Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1390:- Inkl moms 
På Doulakontoret i Järna: 1090:- Inkl moms


🌿 Privat Omfattande klass i Aktiv Baby (Spinning Babies)

Jag är utbildad Aktiv Baby instruktör och har även gått kurs i Spinning Babies, där konceptet Aktiv Baby kommer ifrån. Jag använder mig mycket av detta koncept i mitt arbete som Doula och har många gånger bevittnat goda resultat. Att du som förälder får kunskap i konceptet, övningarna och ha tillgång till en instruktör ger dig en god grund för att du ska må bättre i kroppen under graviditeten samtidigt som det höjer dina förutsättningar för att få en mer komplikationsfri och snabbare förlossning. Med de rätta övningarna kan förlossningen kännas mindre smärtsam och risken för kejsarsnitt, sugklocka och andra medicinska ingrepp kan minskas.
Konceptet: Man vet att bebisens position i livmodern inte är en slump, utan ett aktivt val. Bebisen lägger sig där hen har mest plats att röra sig på. Inom Aktiv Baby arbetar vi med att skapa balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. Detta görs genom att den gravida gör några enkla men mycket effektiva övningar. Detta skapar plats så att bebisen lägger sig i positioner som är optimala på lång sikt, både för bebis och för mamma.
Bonus –  Få tillgång till 2 stycken online gravidyoga klasser. Rise & Shine & Rest & Restore.
Ingår: Häfte med information och bilder på övningarna. Ett träningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten där jag är ditt personliga Aktiv Baby stöd.
Jag bjuder på Kaffe/Te och frukt vid träff på Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms  
På Doulakontoret i Järna: 1290:- Inkl moms


🌿 Aktiv Baby klass Specifikt för Graviditets besvär

Är du gravid med Foglossning, Ryggsmärtor, Bäckensmärtor eller Smärtor under revbenen? Då passar denna klass dig extra bra. Även om du har smärtsamma sammandragningar, problem med inkontinens, förstoppning eller smärtor i underlivet gynnas du av kunskapen som denna klass kommer att ge dig. Med hjälp av anatomisk kunskap och enkla övningar som ger kroppen balans, minskas många graviditets relaterade problem eftersom att ligament stretchas, utrymme skapas och bebisen kan därmed lägga sig i en mer optimal position. Med Aktiv Baby kan många av dessa problem försvinna helt, medan andra problem kan lindras betydligt.
Bonus –  Få tillgång till 2 stycken online gravidyoga klasser. Rise & Shine & Rest & Restore.
Ingår: Häfte med information och bilder på övningarna. Ett träningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten där jag är ditt personliga Aktiv Baby stöd.
Jag bjuder på Kaffe/Te och frukt vid träff på Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms 
På Doulakontoret i Järna: 1290:- Inkl moms


🌿 Aktiv Baby klass Specifikt för “Naturligt Vändningsförsök”

Har du gått in i tredje trimestern och din baby fortfarande inte har vänt sig med huvud nedåt? Ingen fara, jag kan hjälpa dig! Det går att föda ett barn som ligger i säte, men om bebis kan hitta sin väg att lägga sig nedåt så är det att föredra. Bebisar som ligger i tvärläge kan inte födas vaginalt. De flesta bebisar som ligger i säte eller tvärläge vänder sig själva med huvudet neråt, med hjälp av att övningar från Aktiv Baby görs enligt ett schema i en speciell ordning. Om kroppen inte är i balans eller om det är extra trångt om plats så lägger sig bebisen i säte eller i andra positioner som inte är optimala. Då är det inte ovanligt att gravida kan få problem med smärtor i exempelvis revbenen eller halsbränna. Risken för medicinska vändningsförsök och planerade kejsarsnitt ökar. Det medicinska vändningsförsöket är invasivt för mamma och bebis. Modern ges ett läkemedel som heter bricanyl. Endast hälften av alla vändningsförsök är lyckade. Det finns alltid en risk för att bebis ska reagera dåligt på ingreppet, därför är personalen alltid redo för att det kan komma att bli ett akut kejsarsnitt. Om vändningsförsöket lyckas så finns fortfarande risken att bebis vänder sig själv tillbaka igen eftersom att man inte löst problemet med utrymme och balans i bäckenet. I denna klass får du kunskap i hur ni med mjuka och enkla sätt, helt ofarligt kan guida bebis till rätt position. Av alla kejsarsnitt som görs i Sverige är den största orsaken att  barnet inte ligger med huvudet nedåt. Det tycker jag är skrämmande.
Bonus –  Få tillgång till 2 stycken online gravidyoga klasser. Rise & Shine & Rest & Restore.
Ingår: Häfte med information och bilder på övningarna. Ett träningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten där jag är ditt personliga Aktiv Baby stöd.
Jag bjuder på Kaffe/Te och frukt vid träff på Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms 
På Doulakontoret i Järna: 1290:- Inkl moms


🌿 Kurs i “Naturlig” Igångsättning

Jag tror starkt på att kroppen vet exakt när hon ska starta förlossningsarbetet. Färre än 5% föder på det så kallade “beräknade datumet”. Den intelligenta kraften som vet precis hur hon skapar ett barn, vet samtidigt hur hon ska få ut barnet. En del kvinnokroppar behöver längre tid på sig helt enkelt. Det är en intelligens som vi inte helt kan förstå oss på. Jag har full förståelse för och minns själv att de sista dagarna och veckorna kan vara extremt tunga. Men om du kan så är mitt råd att stå ut, bara lite till trots att du gått “över tiden”. För barnet kommer när hen är redo! Boka in en massage eller session hos mig medan du väntar! Jag anser egentligen att det inte finns något som heter naturlig igångsättning eftersom att oavsett metod så triggar man kroppen att starta innan den är redo. Dock finns det naturliga metoder och knep att ta till för att minska sina odds för att behöva utsätta sin kropp för riskfyllda medicinska metoder. Samtidigt finns det flertal anledningar till att man kan vilja och behöva få ut barnet innan det startar spontant. Om du blir hotad/uppmanad av sjukhuset att sättas igång pga överburenhet, minskad fostertillväxt, vattenavgång utan värkar, tvillinggraviditet, havandeskapsförgiftning eller om du av andra anledningar har behov av att få igång förlossningen så är denna klass för Dig. Intressant fakta är att efter kejsarsnitt som görs pga att bebis inte ligger med huvudet nedåt, så är Misslyckade igångsättningar tyvärr den största orsaken till kejsarsnitt. 17% av alla kejsarsnitt som görs är av denna anledning, det tycker jag är väldigt mycket. Av förstagångs föderskor som råkar ut för akut kejsarsnitt utgör misslyckad induktion 34% av fallen!  Jag vill att du ska få all nödvändig kunskap för att kunna ta ett informerat beslut. Jag kommer inte lägga in egna värderingar ifall din anledning är att du utan medicinska skäl känner att du är klar med att vara gravid. Det är helt och hållet din kropp och ditt val, det stöttar jag! I denna klass får du all information du behöver angående att sätta igång en förlossning själv. Vilka metoder och knep man kan ta till, varav en del är mjuka & andra är tuffare. Det är viktigt att inte ta till metoder utan att kroppen är redo. Vi går igenom säkerhet och kontraindikationer, när det är viktigt att kontakta sjukvården m.m. Jag berättar också om vilka medicinska metoder som används på sjukhusen.
Jag visar övningar och svarar på dina frågor.
Ingår: Häfte med information. Jag bjuder på värmande Hallonbladste som jag skördat i min egen trädgård vid träff på Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1390:- Inkl moms  På Doulakontoret i Järna eller Zoom: 1090:- Inkl moms


🌿 3e Trimestern – Förberedelse & Behandling

Ditt liv ska förändras då du snart blir mamma till en ny liten person! Unna dig och din gravida kropp den vördnad du förtjänar. Du får en avslappnande Akupressurbehandling (Värde 595 kr/ 295 kr). Vi landar i kroppen tillsammans. Jag bjuder på värmande Hallonbladste som jag skördat i min egen trädgård. Vi samtalar. Jag delar med mig av mina bästa tips för en mjuk övergång till den fjärde trimestern. Vi skapar tillsammans en bild & förberedelseplan för postpartum tiden. Jag tipsar om mina favoritrecept och örter. Mantran & lugn musik spelas. Du blir omhändertagen och lyssnad till. Jag smörjer in dig i olja och du får en kort men härlig gravidmassage ca 20 min (Värde 300 kr/ 150 kr kr). Vi connectar med livmoder och med ditt barn.
Gåva: Du får en present av mig (Värde ca 200 kr)

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1390:- Inkl moms 
På Doulakontoret i Järna: 1090:- Inkl moms

Jacqui Doula finns tillgänglig på många orter så som exempelvis Stockholm, Nyköping, Uppsala, Oxelösund och Södertälje. Men även Eskilstuna, Norrköping och Västerås med omnejd.


HÄR finns HELA listan av ALLA de Tjänster Jacqui Erbjuder

error: Content is protected !!
Scroll to Top