Jacqui i Media

Lär känna mig lite bättre genom att lyssna på några av de intervjuer jag gjort.


Jag gästar podcasten Babykaos! (Del 1)

“Avsnitt 15. Doulan Jacqui om moderkaksinkapsling & att föda hemma”.
Lyssna på Avsnittet HÄR

Om Avsnittet: Vi bjuder på ett spännande avsnitt då vi träffar doulan Jacqui. Hon berättar om hur en doula jobbar. Jacqui är själv gravid och berättar sin syn på sin graviditet och kommande förlossning, något som sätter Jennifer och Julia i lite chock och förundran, men också fascination! Jacqui ska nämligen föda hemma själv i en pool och utan en barnmorska i närheten.
Vi pratar även om olika typer av förlossningar, rättigheter man har som kvinna, den ständiga diskussionen om förlossningsvården, men framförallt, Jennifers favoritämne…Moderkaksinkapsling!
Äntligen får vi reda på hur det går till från att man får moderkakan i sin hink på BB tills det är dags att stoppa pillerna i munnen. Till och med den mest skeptiska Julia börjar nu blir sugen att testa!
Vi pratar även om moderkakans fantastiska effekter och hur man förut sålde moderkakor på svarta marknaden till stora bolag. Men till vad kan man undra?  


Intervju om min planering av att föda hemma, oassisterat!

På Doulan Lena Janssons Youtube-kanal finns intervjuer med kvinnor som vill eller har fött hemma, oassisterat. Jag och Lena hade ett fint samtal om hur man kan planera för en fri födsel . Jag berättar om varför Hemfödsel alltid var det självklara valet för mig. Vilka jag tänkt bjuda in till min förlossning och varför jag som höggravid säger nej till barnmorska och varför jag inte ville starta igång min födsel trots att jag gick långt över tiden.


Jag gästar podcasten Babykaos! (Del 2)

“Avsnitt 59. Jacqui om att föda hemma”.
Lyssna på Avsnittet HÄR

ÄNTLIGEN var det dags för uppföljningen med Doulan Jacqui om när hon födde dottern Lumina hemma i sin trädgård utan personal. Men den som väntar på något gott (och kanske lite provocerande för vissa) kan aldrig vänta för länge Nu ska ni få höra hur det gick för hennes oassisterade förlossning utan mediciner, smärtstillande och personal.
Vi förstår att detta avsnitt kommer att beröra och provocera många där ute. Man kan tycka att det är dumt att utsätta mamman och barnet för riskerna att föda själv då det inte är ovanligt att det sker komplikationer som kräver professionell hjälp. Men vi får inte glömma att alla är olika och själva får välja hur de vill ha det i livet. Vi är väldigt glada att vi fick träffa Jacqui och höra hennes fantastiska berättelse om hur deras dotter Lumina kom till världen. Stor tack till Jacqui som även kapslade in Jennifers moderkaka!


I Podcasten Modiga Människor samtalar jag med min kära vän och Doula kollega Zoia Zakariasdotter.

“Avsnitt 14 med Jacqui Doula, Hemföderska!
Lyssna på Avsnittet HÄR

I det här avsnittet får ni höra mig intervjua Jacqui, även kallad Jacqui Doula. Hon föder sitt första barn hemma i trädgården tillsammans med sin sambo Daniel, helt utan de vanliga konventionella hjälpmedlen. Jacqui är verkligen en frontfigur på så många sätt. Hör henne dela med sig av sin klokskap och kunskap, med den alldeles särpräglade värme Jacqui besitter.


Jag berättar för SVT om min trygga Hemförlossning samtidigt som att jag är skeptisk till att politikerna tar bort hemförlossningsbidraget i Stockholm.

Se hela klippet HÄR

För Jacqui Wilsson i Järna var det en självklarhet att välja hemmet framför sjukhuset när hon skulle föda sitt första barn, trots att vården rekommenderar förstföderskor att välja sjukhus.
– Jag kände mig trygg, säger hon.


Expressen skriver: Födde i trädgården – utan sjukpersonal.

Se Hela Artikeln HÄR

Jacqui Wilsson, 31, från Järna trotsade vårdens rekommendationer. I stället för att föda barn på sjukhus med en barnmorska vid sin sida förlöste hon sin dotter hemma i sin egen trädgård, vilket SVT Nyheter var först att rapportera om.
– Hon mår jättebra och jag är glad att det var min partner som fick ta emot henne, säger hon. 


Doulapodden – En ocensurerad podd om rätten att bestämma över sin kropp och att få föda på sina egna villkor. (Del 1)

“Avsnitt 42: Moderkakan!
Lyssna på Avsnittet HÄR

När två doulor med samma intressen och utgångspunkt gällande födande träffas är det omöjligt att inte komma in på både det ena och det andra som inte riktigt fungerar och som vi ser när vi doular på sjukhus: tex livmodersammandragande på rutin, golden hour, rätten att välja födsloplats och mycket annat. Ett nördigt, härligt, inspirerande samtal i två delar om det organ som ger liv, nämligen moderkakan. Vi pratar förutom om allt ovanstående om förlossningsdepression och när moderkakan föds fram.
Avsnittet har finredigerats av Daniel Söderberg på www.earthboundmastering.se


Doulapodden – En ocensurerad podd om rätten att bestämma över sin kropp och att få föda på sina egna villkor. (Del 2)

“Avsnitt 43: Moderkakan!
Lyssna på Avsnittet HÄR

I del två går vi in på hur man kapslar in och varför man vill äta moderkakan. Missa inte detta!


error: Content is protected !!
Scroll to Top