Doulastöd

Forskning visar att familjer som anlitar en Doula känner sig mer nöjda med sin förlossningsupplevelse. Vilket stärker anknytningen till barnet och välmåendet hos mamman

Jacqui
Doula och grundare av Doulaförmedlingen
Jacqui Doula förlossning moderkaksinkapsling postpartum massage
Effekten av att anlita en Doula har mätts i vetenskapliga studier och visar på positiva resultat.
Forskning bedrivs konstant. Studier har slagit fast - att närvaron av en doula minskar:

DoulastödVägledning längs hela vägen

Vi erbjuder dig Klassiskt Doulapaket ExpressDoula PostpartumDoula Skräddarsytt Doulapaket

Jacqui doula

Doula Förlossning

Det klassiska Doulapaketet innehåller det stöd som du och din partner behöver för att känna er trygga och förberedda inför er förlossning.

22.000 kr – Fullständigt paket

Boka ditt kostnadsfria möte där du får berätta om vad du söker och längtar efter. På mötet pratar vi om allt som ingår i uppdraget. (Priset kan variera på en del orter)

Doula- Express

Du har bara någon vecka kvar till BF, eller så kommer du på när du är hemma i värkarbete att det skulle vara värdefullt med en närvarande kvinna vid din sida, som dessutom har många bra verktyg att visa dig. Möjligen är du redan på sjukhuset och vill ha förstklassigt stöd av någon som inte lämnar din sida, som kommer tro på dig hela vägen och står upp för dina önskemål.

12.000 kr  – Fullständigt paket

Ring eller skicka ett sms till Jacqui om du önskar veta mer / boka Tel. 0720473819
(Priset kan variera på en del orter)

amma amningsportalen online träffar

Doula​ Postpartum

Efter förlossningen börjar en helt ny tid, det är en stor omställning. En bebis att lära känna och ta hand om dygnet runt, men också din kropp som behver mycket tid för vila och återhämtning.

Kanske är ni nya till föräldrarskapet? Eller så har ni syskon som också behöver er uppmärksammhet.

Boka ditt kostnadsfria möte där vi berättar om alla de sätt vi kan stötta och underlätta för dig och din familj den första magiska tiden.

Det här ingår alltid

– En hängiven Doula som ni skapar en personligt kontakt med.

– Stöd och vägledning i beslut samt utbildning i att förstå födelseprocessen och info om sjukhusrutiner.

– Hjälp att utforma förlossningsbrev.

– Utbildning i hur du och din partner kan underlätta förlossningen genom andning, massage och tryck.

– En Doula som står upp för hur du vill ha det och stöttar dig hela vägen till slutet! 

– Hjälp med amning under den första timmen med bebis

Vetenskapligt

Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket positiva resultat.

Den så kallade Doulaeffekten bygger på undersökningar som gjorts på flera platser i världen där doulans närvaro i många fall förkortat förlossningens längd, minskat efterfrågan av smärtlindring, minskat antalet interventioner och dessutom gjort att mamman ammat längre och på barnets signaler. Förutom detta visar ustudier att när den födande haft en doula närvarade vid sin förlossning, har det resulterat i en bättre relation till dennes partner efter förlossningen, jämfört med de som inte hade en doula med. 

Undersökningar visar att vid förlossningar där mamman haft en doula uppstår färre komplikationer som t ex kejsarsnitt, sugklocka och tång.

Historiskt

Doulan i historien. Ordet doula är från grekiskan och betyder ”kvinna som ger omvårdnad”. 

Att kvinnor med erfarenhet av graviditeter och förlossningar hjälper andra som föder barn, är ett gammalt fenomen. Mycket länge var det självklart att andra kvinnor, förutom barnmorskan, skulle samlas runt den födande kvinnan – för att dela med sig av sin erfarenhet, sin styrka, sitt lugn och sina praktiska kunskaper. Erfarna kvinnors stöd till andra kvinnor under graviditet, förlossning och barnsängstid har inneburit ett slags systerskap, som har förts vidare från kvinna till kvinna, från generation till generation. 

Att ta hjälp av en doula är därför att återknyta till en väldigt gammal kvinnotradition.

Vanliga frågor

Du bokar in ett digitalt möte. Där får du utrymme att berätta om dina önskemål. Vi samarbetar med många fantastiska doulor, över hela landet. Utifrån samtalet ger vi dig vår bästa rekommendation av den doula vi ser passa dig.

Många! Vi har lång erfarenhet inom branchen och är proffs på graviditet och födsel. Vi samarbetar endast med Doulor som vi litar på, Vårt fokus ligger på att du ska vara nöjd. Om det dyker upp något med din Doula som du är obekväm med, har du alltid tryggheten att kunna höra av dig till Doulaförmedlingen.

Hos oss har du möjlighet till avbetalningsplan du kan använda ditt friskvård och kan få rabatt på andra tjänster.

Nej, du betalar inte mer. I vårat pris ingår allt.

Det viktigaste är att ni är nöjda och känner er trygga i valet av doula. Vid det ovanliga fall att ni önskar en annan doula så fixar vi det.

Om ni önskar en annan Doula så behöver ni inte själva lägga ner tid på det, vi "serverar" er en ny, utan extra kostnad. Ni behöver inte göra fler intervjuer eller känna in träffar där ni berättar om er själva, igen och igen. När ni inlett kontakt med oss så.

Vi har tydligt formade avtal där du som kund kan känna dig trygg i attvillkoren följs! Om du väljer att ångra dig, har du möjlighet att avbryta kontraktet fram till 2 veckor innan BF.

Shopping Cart
Scroll to Top