Bär Ergonomiskt

Ulrica Casselbrant

För att få fram den bästa informationen om ergonomiskt bärande har jag tagit hjälp av en av Sveriges mest ledande experter inom ämnet, Ulrika Casselbrant som är bärandekonsult. Ulrika har sedan 2014 väglett och utbildat föräldrar och professionella i ergonomiskt barnbärande. Hon är även författare och håller just nu på att skriva en bok om just barnbärande.

På hemsidan http://www.narabebis.se finns massor med bra information om ergonomiskt bärande.

Ulrika berättar; “När du bär i bärsjal och bärsele bör du tänka på följande:”

Andning – barnets ansikte är synligt och det har god cirkulation av luft. Minst två fingrars bredd mellan barnets haka och bröstkorg.

Stöd – sjalen/selen sitter tight och ger lämpligt stöd för barnets rygg, nacke och lår, samtidigt som den ger barnets rygg möjlighet att vara lätt rundad. Ett vaket barn rundar ofta bara ryggen när det slappnar av. Se till barnet sitter i en upprätt position.

Hukposition – barnets knän är högre eller i höjd med rumpan. Barnets bäckenbotten är vinklad mot bäraren när det vilar eller sover.

Komfort – variera bärandet genom att bära både i dina armar och i olika knyt och bärdon. Det är toppen för kroppen! Se till att barnet är lagom varmt.

TIPS: Boka individuell vägledning i bärande eller workshop.
Bor du i Stockholm med omnejd kan Bärabarn-coachen Ulrika Casselbrant hjälpa dig. Den individuella klassen utgår från ditt behov och för workshop finns flera spännande teman att boka. Vägledning i säkerhet och ergonomi. Kom igång med att bära ditt barn i vävd sjal eller utveckla dina färdigheter i bärande genom att knyta med vävd sjal på mage, rygg, rygg avancerat, höftknyt och tvillingbärande. Utgå i från de sjalar eller selar du redan har eller så provar du sjalar/selar utifrån Nära bebis sjal- och selebibliotek.
För bokning skicka ett mail till info@narabebis.se.

Säkerhetscirkeln är utformad av Ulrica Casselbrant
Säkerhetscirkeln är utformad av Ulrica Casselbrant
Shopping Cart
Scroll to Top