Välkommen till Doulaförmedlingen

Hitta Holistisk vägledning i hela Sverige!
Genom Graviditet, Födsel, Postpartum & vidare in i Föräldrarskapet

Doulaförmedling

Som gravid är det många förberedelser och beslut som ska tas. Att hitta sin perfekta Doula ska inte behöva ta mycket tid eller energi. 

Därför hjälper vi dig; 
Att göra det väldigt lätt för dig.

Oavsett var i landet du bor, vilka unika önskemål du har gällande var och på vilket sätt du önskar föda, så hjälper vi dig kostnadsfritt att hitta en doula du gillar och klickar med! Ditt sökande blir lättare och snabbare, med större chans att hitta rätt direkt.  

 Doula

Play Video about doula stockholm, södermanland

Våra mest populära tjänster

Doulaförmedlingen samarbetar med Doulor som har lång erfarenhet. Oavsett vilka tjänster du bokar så garanterar vi dig högsta kvalitet.

Doulapaket

Anlita din Doula och börja tillsammans planera för din drömfödsel

Moderkaksinkapsling

Att göra kapslar av sin moderkaka kan hjälpa dig med din läkning postpartum

Profylaxklass

Förberedelse är en av grundstenarna mot en positiv förlossningsupplevelse

Mother Blessing

Hedra dig själv och din transformativa resa med dina närmaste

Erfaren Förlossningsspecialist

Jacqui Doula och Jordemor

doula järna södertälje stockholm

Varmt välkommen till denna breda platform som jag har skapat till dig som ska ha barn. Jag som hjälper dig heter Jacqui, en inkännande, helhetstänkande och kunnig Doula & Helgad födelsevärnare som har djup kunskap inom graviditet, förlossning och föräldraskap. Våran förmåga att skapa och föda liv är något av det mest kraftfulla i detta universum. Varje gång jag får äran att medvara som stöd vid en förlossning är jag med om mirakel och magi.

När jag själv födde min dotter hemma i trädgården, fanns där ingenting som stod emellan mig och denna urkraft. Jag vet att alla kvinnor kan uppleva det jag gjorde, jag vill visa dig hur du kan nå din drömförlossning.

Förberedelse, utbildning och trygghet är grundstenarna för en positiv och stärkande förlossningsupplevelse. Du som gravid kan styra din väg dit. Med min erfarenhet och breda verktygslåda hjälper jag dig att nå dina mål. Jag erbjuder doula-stöd, massage, ceremonier, rådgivning, kurser och mycket mer för dig som gravid och din partner. Hos mig får ni alltid ett personligt & skräddarsytt möte. Jag samarbetar med proffsiga Doulor runt om i Sverige

Jacquis mest lästa artiklar

Ta del av Jacquis kunskapsbank

Tredje Trimestern

Läs om vad din kropp mår bra av nu och varför Jacqui rekommenderar hallonbladste, dadlar och nattljusolja.

Kvitamin till bebis

Alla bebis erbjuds syntetiskt Kvitamin.. Läs om varför så att du kan avgöra om du vill ge detta till din baby.

Moderkakan

Ett magiskt och kraftfullt organ. I en del kulturer kallas moderkakan för barnets tvillingsjäl.

Förlossningsbrev

En tydlig förlossningsplan är gynsamt för dig, dina stödpersoner och vårdpersonal. Få Jacquis mall.

Några av våra mest vanliga frågor

Doula

En doula är en icke-medicinsk förlossningsguide som ger emotionellt, fysiskt och informativt stöd till den gravida & partner före, under och efter födseln. Doulans huvudsakliga mål är att främja en positiv födelseupplevelse och hjälpa familjer att känna sig trygga och stöttade i resan att bli förälder.

De som generellt mest behöver en doula är förstagångsföräldrar eftersom att de inte har gjort en gravidresa tidigare. Det är mycket att tänka på och för att förbereda sig på enklast och bäst sätt så behöver man en doula vid sin sida. Värdet av att ha ett professionellt stöd som kan svara på frågor och vägleda är definitivt en av de bästa investeringarna inför bebis ankomst.
Många som anlitar en doula är familjer som fött barn tidigare och varit med om följande: Haft en svår/traumatiserande födsel, inte känt sig sedda/lyssnade på av sjukhuset, ångrat att de inte läst på/visste bättre samt förlossningsrädda. Många av dessa svårigheter hade kunnat förhindras med stöd av en doula.

Doulan är ditt personligt utvalda kontinuerliga stöd som är med dig under hela sjukhusfödseln. Barnmorskorna kommer och går, de flesta som föder på sjukhus får träffa 3-4 olika barnmorskor. Doulan (och din partner) är din trygga punkt som har lärt känna dina önskemål och behov på ett sätt som personalen på sjukhuset inte har möjlighet att göra. Doulan hjälper dig att kommunicera med vårdpersonalen och hon kan på ett nyanserat sätt förklara vad olika behandlingsalternativ innebär. Doulan står på din sida och förespråkar för dina önskemål. Oavsett om du väljer medicinsk smärtlindring eller inte så kan doulan hjälpa dig att behålla tryggheten under födseln.

Accordion ContentVid hemfödsel är doulans roll en annan än vid sjukhusfödseln då hon hemma inte behöver förespråka för dina rättigheter. Vid en hemfödsel hjälper doulan dig att komma in i/stanna i din trygga “oxytocinbubbla”, hon guidar dig in i trygghet och närvaro. Hon hjälper dig att våga. Doulans jobb vid hemfödseln är också praktisk, hon kan hjälpa till att sätta upp poolen, laga enklare mat och smoothies och vara behjälplig med alla möjliga saker som hjälper er föräldrar så att ni kan fokusera helt på födseln och bebisen.

Moderkaka

Bara ett par dagar efter befruktningen börjar ett tillfälligt, viktigt organ som heter moderkaka att utvecklas. Moderkakan tar under graviditeten upp näring och syre via moderns blod och överför det till fostret. En av moderkakans många viktiga funktioner är också att producera hormoner. Moderkakan är ett så kallat endokrint organ. Genom graviditeten producerar moderkakan mer och mer hormoner i den gravida kroppen för att i tredje trimestern ha höjt hormonnivåerna till ungefär 3 gånger högre än innan graviditet. Det blir efter förlossningen en stor omställning (chock?) för kroppen, eftersom att hormonvärdena sjunker till långt under normalnivå efter att moderkakan har fötts ut.

De vanligaste upplevda effekterna från moderkakskapslarna är ökad bröstmjölksproduktion, jämnare energi, mindre efterblödningar samt snabbare återhämtning efter förlossningen. Moderkakan balanserar upp hormonbalansen samt minskar risken för järnbrist efter förlossningen och ersätter förlorade vitaminer, mineraler och proteiner. Moderkakan sägs även motverka “tre dagars gråten”, minska risken för förlossningsdepression och reglera hormoner vid klimakteriet. Kapslarna innehåller hormonet oxytocin som gör att du lättare knyter an till ditt barn. De hjälper även livmodern att återgå till normal storlek snabbare.

De flesta andra däggdjur, alla uton kameler äter sina moderkakor ganska direkt efter framfödseln, just för att återfå balansen av hormoner och näringsämnen i kroppen och för att de ska orka mer.

Det är en vanlig missuppfattning att tro att moderkakan är en slags uppsamlingsplats för toxiner och skadliga ämnen. Så är det inte. Den fungerar mer som en “vägg”. Moderns blod transporteras in i moderkakan och genom blodkärlens väggar håller moderkakan kvar toxiner och barnets blod tar upp endast den näring och syre som behövs. De skadliga ämnena åker sedan från moderkakan tillbaka till mammas blodomlopp.

Kontakta Jacqui

Laddar formulär...

Shopping Cart
Scroll to Top