Kraftfull Moderkaka

Efter förlossningen har moderkakan en unik förmåga att hjälpa dig med läkningen. Den kan ge dig ren styrka och energi. Jag började arbeta med moderkakor efter att jag läst och forskat mig fram till vilken magisk och verklig kraft som går att utvinna. Moderkakan är ett enastående organ, skapat av din kropp endast för dig och din bebis! Den är otroligt potent och kan verkligen göra under för kroppen och hormonbalansen efter en förlossning.

Näringskapslar

Att kapsla in sin moderkaka kan ha många fördelar.
Kapslarna kan hjälpa att återhämta dig snabbare efter förlossningen samt att undvika förlossningsdepression. Många av mina klienter upplever en ökning av mjölkproduktionen, likaså kan det vara lättare att knyta an till sin baby eftersom att kapslarna naturligt innehåller  “kärlekshormon”, oxytocin. Balansering av hormoner, starkare energinivå och ökade järnvärden kan också vara några av fördelarna med att äta moderkaks-kapslar. Detta organ som har till uppgift att skapa liv, innehåller många olika hormoner, vitaminer och mineraler. Om du väljer att spara några av dina kapslar, sägs det att de även kan hjälpa dig reglera hormonbalansen vid klimakteriet. Att använda “sin egen medicin” är enligt mig, det bästa någon kan göra.

Full service för din bekvämlighet

Min önskan är att göra processen snabb och smidig för dig. Du kommer att vara nyförlöst vilket är en helig tid för återhämtning och anknytning. Jag kommer till din födsloplats; På BB eller i hemmet för att personligen hämta moderkakan. Du ber helt enkelt barnmorskan att hantera den försiktigt och förvara den i kyl till jag kommer. Ofta finns hinkar som är perfekta, det går även bra att linda in den i dubbla påsar. Jag har med mig en kylväska där moderkakan håller sig kall hela vägen hem till mig. 

Väl på plats tillreder jag moderkakan på en speciellt rengjord yta med den metod vi kommit överens om. Jag använder alltid handskar, anpassade för livsmedel och byter ut dessa till varje nytt moment. Mycket kort beskrivet rengör jag moderkakan, tömmer den på blod, ångkokar, sedan torkar jag den i en särskild torkugn för att dagen efter göra ett fint pulver som jag kapslar in med en kapselmaskin. Min målsättning är att du får tillbaka dina färdiga kapslar inom 1-4 dagar eftersom det är bäst att starta kuren så snabbt som möjligt. Jag ser till att få dina kapslar levererade tillbaka till sjukhuset eller hem till din dörr så att du under tiden inte behöver tänka på något annat än dig själv och din nya bebis.

Tillredning

Jag förbereder din moderkaka enligt Traditionell Kinesisk Medicin. Detta är i världen, det vanligaste sättet att förbereda moderkakan för förtäring. Moderkakan ångkokas lätt med ekologisk ingefära, citron och svartpeppar.

 • Lång hållbarhet
 • Torktid 20-30 timmar
 • Ger ca 90-190 kapslar
 • Kan även tillredas utan tillsatser
 • Kapslarna är vegetabiliska (veganska)

I min service till dig ingår:

 • Min största respekt för detta heliga organ.
 • Min tillgänglighet via sms/samtal.
 • Upphämtning av mig moderkakan.
 • Milersättning, bensin.
 • Noggrann hygien.
 • Snabbt och fokuserat arbete.
 • Leverans av dina färdiga kapslar. 3-7 dagar.
 • Halva priset om jag är din doula.

Pris för service av moderkaksinkapsling

3500:-

Vanliga frågor om moderkakan

Bara ett pardagar efter befruktningen börjar ett tillfälligt, viktigt organ som heter moderkaka att utvecklas. Moderkakan tar under graviditeten upp näring och syre via moderns blod och överför det till fostret. En av moderkakans många viktiga funktioner är också att producera hormoner. Moderkakan är ett så kallat endokrint organ. Genom graviditeten producerar moderkakan mer och mer hormoner i den gravida kroppen för att i tredje trimestern ha höjt hormonnivåerna till ungefär 3 gånger högre än innan graviditet. Det blir efter förlossningen en stor omställning (chock?) för kroppen, eftersom att hormonvärdena sjunker till långt under normalnivå efter att moderkakan har fötts ut.

De vanligaste upplevda effekterna från moderkakskapslarna är ökad bröstmjölksproduktion, jämnare energi, mindre efterblödningar samt snabbare återhämtning efter förlossningen. Moderkakan balanserar upp hormonbalansen samt minskar risken för järnbrist efter förlossningen och ersätter förlorade vitaminer, mineraler och proteiner. Moderkakan sägs även motverka “tre dagars gråten”, minska risken för förlossningsdepression och reglera hormoner vid klimakteriet. Kapslarna innehåller hormonet oxytocin som gör att du lättare knyter an till ditt barn. De hjälper även livmodern att återgå till normal storlek snabbare.

 • Moderkakan tillverkas av din kropp, för att förse dig och din baby med det ni behöver under graviditeten, likväl som efter.Moderkakan är mycket näringsrik, packad med hormoner och näringsämnen. Hög på järn-, protein-, vitamin- och mineralvärden.

Alla kan uppleva de positiva effekterna med att äta sin moderkaka. Brukar du har besvär av PMS vid mens eller har en historia av depression så finns det en chans att kapslarna passar just dig lite extra eftersom de hjälper kroppen att stabilisera hormonbalansen. Om du haft svårt med amning, fött en prematur bebis eller haft en traumatisk förlossningsupplevelse kan kapslarna hjälpa även för detta. Om du önskar läka snabbare, höja ditt järnvärde, öka energi och vara mindre trött rekommenderas du att att ge modekakskapslarna en chans.

för kvinnor som röker cigaretter eller utsätts för cigarettrök dagligen.
Har du haft en infektion under din graviditet så rådfråga mig innan du bokar.

De flesta andra däggdjur äter sina moderkakor ganska direkt efter framfödseln, just för att återfå balansen av hormoner och näringsämnen i kroppen och för att de ska orka mer.

 I och med att fler blir medvetna och läser på om fördelarna så ökar också intresset. Fler provar, upplever de goda effekterna och tipsar sina vänner. Ju mer vi pratar om det, desto naturligare blir det i samhället.

 Mitt schema är mycket oregelbundet och tidvis belastat. Endast efter att du har hört av dig till mig kan jag garantera att jag är tillgänglig för just dig. Därför rekommenderar jag dig att ta kontakt så fort du ens börjar fundera på att boka mig, gärna tidigt i graviditeten. Ofta kan jag ta emot bokningar med mycket kort varsel, ett par dagar innan du föder kan räcka. Men vid kort varsel kan jag inte garantera min tillgänglighet.

Du ber barnmorskan att hantera modekakan varsamt och placera den direkt i kylen, gärna i en hink eller i dubbla plastpåsar. Du har redan kontaktatmig innan din förlossning och jag har bokat in dig i min kalender vilket innebär att jag ser till att vara tillgänglig att hämta moderkakan efter att du fött. Du säger till och jag hämtar.

 Du säger helt enkelt att du vill att de hanterar din moderkaka varsamt och placerar den i kyl/frys för att du sedan vill ta den med hem. Jag har i Stockholm aldrig varit med om att personalen ifrågasatt detta, du har all rätt att ta med den hem. Du kan berätta för din barnmorska i förväg eller skriva om det i ditt förlossningsbrev. Ifall du skulle möta motstånd kan du höra av dig till mig så hjälper jag dig. Du behöver såklart inte berätta för personalen vad du tänker göra med den, om du inte vill.

 Javisst! Det påverkar inte placentan negativt. Det bästa är om du skiver i ditt förlossningsbrev att du vill ta med dig moderkakan hem. Kanske du behöver påminna din barnmorska vid eventuellt kejsarsnitt, så att detta inte förbises.

Javisst! Om du bett barnmorskan att hantera modekakan varsamt och lägga den direkt i frysen efter din förlossning så kan jag fortfarande göra kapslar till dig. Detta förutsatt att din moderkaka är mindre än 6 månader gammal och utan frysskador.

De aktiva ämnena håller sig bra eftersom att tillredningsprocessen är skonsam. Vill du behålla högsta möjliga näringsvärde kan du välja kapsla in moderkakan RAW, det innebär att den aldrig hettas till mer än 40 grader. Den andra metoden jag arbetar med, den traditionellt kinesiska och mer vanliga metoden är att moderkakan först ångas, detta görs också så att de verksamma ämnena ska bibehållas så intakta som möjligt.

Det är en vanlig missuppfattning att tro att moderkakan är en slags uppsamlingsplats för toxiner och skadliga ämnen. Det är inte rätt. Moderns blod transporteras in i moderkakan och genom blodkärlens väggar håller moderkakan kvar toxiner och barnets blod tar upp endast den näring och syre som behövs. De skadliga ämnena åker sedan från moderkakan tillbaka till mammas blodomlopp.

 Absolut! Det är ett organ som skapats av liv och inget har dött i processen. Jag använder endast vegetabiliska kapslar (icke-gelatin).

Idealt inom 2-5 dygn efter förlossningen då min strävan är att göra processen snabb och smidig för dig. Ju tidigare du får dina kapslar och kan börja kuren, desto bättre för din kropp och återhämtningprocess. Jag ser till att få dina kapslar levererade tillbaka till sjukhuset eller hem till din dörr när de är färdiga. De första veckorna efter förlossningen är tiden du mest behöver just återhämtning men om du väljer att vänta med inkapslingen kommer fortfarande din kropp kunna ta nytta av kapslarna senare, men då kanske du har andra behov och kroppen anpassar upptag och effekt utefter dess aktuella behov.

Utifrån hur du mår, hur din förlossning var, om du förlorat mycket blod eller haft någon komplikation så anpassar vi doseringen individuellt efter dina behov. Generellt brukar jag rekommendera enligt nedanstående anvisning men det viktiga är att du/vi lyssnar på din kropp. Känn in hur du mår av kapslarna för att utifrån det minska eller öka doseringen. Generell dosering: Vecka 1: 2 kapslar 3 ggr/dag. Vecka 2: 2 kapslar 2 ggr/dag. Vecka 3: 1 kapsel 2 grr/dag

Fortsätt till du känner att du inte vill eller har behov av dem längre. Det kan vara i ett par veckor eller tills det att kapslarna är slut.

Dina kapslar levereras i en glasburk och de förvaras i skafferi under den tid du använder dom. Om du känner dig klar men fortfarande har kapslar kvar så kan du lägga de resterande i frysen för att få ännu längre hållbarhet. De kan då sparas och användas senare i livet så du önskar stötta din kropp lite extra exempelvis vid första mens efter förlossningen, vid traumatiska upplevelser eller när du genomgår klimakteriet. Raw-förberedda kapslar bör intas så snart som möjligt, senast vid första menstruationen efter förlossningen.

Moderkakskapslarna är en naturprodukt. Eftersom att de är skapade av dig och för dig så kan det inte sägas exakt vad de olika kapslarna innehåller och därför kan inga effekter garanteras. Det är också svårt att bevisa vilken effekt som just moderkakan bidragit till. Min önskan är att med dessa kapslar ge dig och din kropp en större chans till skonsammare och starkare återhämtning.

Denna tradition är gammal, att äta sin moderkaka är en viktig del av vår födslohistoria. Den första kejsaren av Kina, cirka 2 200 år sedan, sägs ha berättat om moderkakans positiva hälsoeffekter, han ska också ha ätit moderkaka för att bibehålla sin vitalitet och för att hålla sig ung. Det finns spridd dokumentation om att torkad moderkaka användes som medicin av läkare i Europa under 1700-talet.

doula stockholm

Jag har en passionerad dröm om att alla familjer ska få möjligheten att föda sina barn i harmoni. En dröm om att mödrar ska känna sig trygga nog att kunna lita på sina kroppar. Att barn ska födas fram under lugna förhållanden för att sedan ostört kunna söka sina föräldrars ögon med förundran och kärlek

jacqui doula
Scroll to Top